Dåliga människor

Om du som läser råkar vara en människa så är jag rädd att jag har dåliga nyheter för dig. I ditt dagliga liv så kommer du ha en massa ärenden och bestyr ut i det offentliga utomhuset och där är du sällan ensam. Du kommer råka ut för dåliga människor. Det går inte att gömma sig från dom då risken att råka ut för dåliga människor är hundra procent.
Tänk dig in i Elisabeth Fritzls liv. Hon var inlåst nere i en källare utan någon kontakt med omvärlden, men tror du att hon klarade sig ifrån dåliga människor?
Svaret är självklart: Nej! Om vi skulle fråga Elisabeth Fritzl idag så skulle hon nog berätta att hon träffade dåliga människor redan första dagen efter att hon kom upp ifrån sin bunker där hon i 24 år hade varit isolerad ifrån omvärlden och alla dåliga människor. 

jag fick ideén till detta inlägg när jag så sent som igår försökte ta mig ifrån det ena tåget till det andra på t-centralen. Vart jag än gick så var där en långsam och dålig människa framför mig som försämrade min livskvalitet genom att hindra min framfart. Dom dåliga människorna gjorde så att jag missade tåget! Så istället för att stå på perrongen och glo som ett jävla CP så gick jag till bankomaten för att ta ut en slant att handla middag för senare. Det var som att tigga om en mardröm!
Framför bankomaten så ringlar sig självfallet en kö som består av människor. Och dessa människor tillhör givetvis kategorin "dåliga". Gubben som står först i kön är beteer sig förvånat när han kommer fram till bankomaten som han har köat till i tio minuter. Han hade tydligen inte räknat med att bankomaten krävde ett bankomatkort för att få ut kontanter, så först när detta faktum slog honom som en blixt från klar himmel så började han att leta efter sin plånbok som låg i en stor resväska. När den förlorade plånboken efter en stund var återfunnen så var det dags för gubbjäveln att i buddhistisk stillhet och meditation ta beslutet om vilket av sina kort han skulle använda. Sedan var det dags att föra in kortet i bankomaten med samma koncentrerade nogrannhet som en hjärnkirurg avlägsnar en tumör. När han sedan skulle trycka in koden så gjorde han det med samma precision som om han hade en baseboll-handske på handen. Efter tredje/fjärde försöket så var det dags att välja vilket belopp han ville ta ut.
En detalj som är kategorisk för "bra människor" är att dom redan har bestämt sig för hur mycket pengar det vill ha i denna situation. Det hade inte den här gubben. Medans han tog sig en grundlig funderare över denna kluriga fråga så började kön bakom honom att bli orolig. Kvinnorna grät och männen gnisslade sina tänder. Själv stod jag och svettades och kände hur stressen fick ett starkare och starkare grepp om mig. Jag ville döda honom!!

Om jag hade dödat honom så hade jag blivit en dålig människa där och då. För vi är alla dåliga människor ibland och vad som är dåligt kan vara subjektivt och personligt. Gubben var en dålig människa som inte insåg att det fanns andra människor i världen än honom, jag var kanske en dålig människa som inte var förlåtande och tålmodig.
Du är antagligen också en otroligt dålig människa ibland.
Därför kan vi aldrig bli av med dåliga människor hur snabbt vi än springer och gömmer oss. För varthän du än gömmer dig- så är du där!

hits