En av många idioters tankar

Samma dag som människan utvecklade en tanke så fälldes dödsdomen för moder jord. Om det var Evas äppelknaprande eller Darwins utvecklingsteorier som ledde till det mänskliga medvetandet låter jag vara osagt men sanningen är den att mänskligheten är planeten jordens cancer.
Vi är den enda rasen som utvecklat ett intellekt så komplext och stort att det vuxit sig dumt och klumpigt.

Det är bara vi människor som är tillräckligt dumma att hugga ner skog som vi gör papper av, papper som vi skapar böcker som handlar om vikten att bevara skogen av. Endast vi är så idiotiska att vi i fjällen står och gnäller om snöbristen och den globala uppvärmningen, för att sekunden senare hoppa in i vår stora skrytbil och åka hem. 
Vi är så jävla smarta att vi gör så mobiltelefoner så små att dom kan förvaras i pungvecket. Men vi frågar oss inte varför dom görs så små. Vi vill bara ha, äga och konsumera. Vi vill ha så mycket pengar som möjligt så vi kan köpa oss fria från den stressfyllda vardagen. 

Men kan man köpa sig fri från stress? Ja kanske kan man hålla sig ajour med alla hippa prylar och tjänster i korta perioder men tids nog kommer verkligheten ifatt en i form av ålderdom, sjukdom eller död. Och då spelar det ingen roll hur stora fälgar vår bil har eller hur många pixlar vår mobilkamera har eller hur många kalorier du man bränt med din personliga tränare.
För mitt i all skit är man sängliggande och blickar ut över allt skräp man äger. Man minns nog då att det var i Tokyo man köpte sin designade brödrost men jag tror inte att man minns sist man njöt av ett friskt andetag.

Men vems fel är detta då? Är det den blonda slynan med fast stjärt på tv-shop som fick en att köpa ab-slim- pro-2007? Nej, det är hennes jobb och hon gör det för pengar.  Är det företaget som skapar ab-slim-pro-2007? Nej, dom vill ju också bara tjäna pengar. Samma sak med tv-bolaget. Är det lagens fel då? Nej, för vi lever i en demokrati som per automatik måste tillåta ab-slim-pro-2007.

Felet ligger i det mänskliga smarthetens ständiga stress att utvecka och konsumera. Utan att reflektera speciellt mycket över det så jagar vi ett mål som inte finns. I början sprang vi barfota mot målet men vår smarthet har nu tillverkat ett snabbt springande monster som vi rider på men som tyvärr har visat sig är människoätande. 
kapitalismen och konsumtionen tar livet av människan och naturen men det finns ingen som är ansvarig. Vi sitter med magsår och räkningar i nyrenoverade lägenheter och försöker överglänsa grannen för att känna värde i en värdelös verklighet .
Ett mycket fåtal människor gynnas av kapitalismens växande hjul av eld, men för de flesta av oss skapar det endast stress och känslor av otillräcklighet. 

Lycka är endast till för en utsugande elit som vi i sverige till viss del tillhör. Så visst kan vi som människor känna lycka någon gång då och då, men vi alla vet att lyckan försvinner lika fort som den kom. Olycka är en mer trofast sinnesstämning som du inte behöver anstränga dig för att ha kvar. Lycka kräver omvårdnad och uppassning och är därför inte naturligt.
Depression är det psykologiska tillstånd som står närmast naturen.
Detta måste betyda att naturen och hela vår existens är självdestruktivt och dömt att förgöra sig självt.

Jullimerickar

Nu är julen över för de flesta människor i den kristna världen. Vi sitter och klämmer på de gåvor vi fått och undrar varför vi helt plötsligt har gått upp i vikt. Livet ter sig om möjligt ännu sämre och jävligare än innan jul för nu är man pank också. De enda människor som är glada vid den här tidpunkten på året är företagsledare som tjänat pengar på den perversa julkommersen och bortskämda slynor/ stekare/ snorungar. Vad är du?

Men julen lever ännu som ett minne i oss alla, och även om det mest är skitdåliga minnen så är ju julen trots allt möjligheternas och miraklernas tid. Och som vanligt när livet visar sin mörkaste sida så finns jag här för er alla likt en stråle sol som skiner med hopp och tro. Även i år har jag och Cassel samlat gamla goda jullimerickar i en härlig poetisk potpurri för er frusna och ledsna därute. Man kan läsa dom en i taget eller läsa alla på en gång. Dom är oberoende av varandra men skapar tillsammans en underbar känsla av barndomens jular. Varsågoda:


En nisse från Partille
suga kula på tomten ville
men tomten tjock och snål
delade blott med sig av sitt rövhål
och snålade med kula och pille


En tomtefar från Gamla stan
ville på liten nisse smeka organ
men liten nisse streta emot
ty tomtefar var ju täckt av sot
ty i en skorsten han hade smekt lem på en babian


En tomtemor från Torshälla
av sexuell frustration började gnälla
hon tiggde efter snopp men dock
hon fick en smärre chock
när hon insåg att alla nissar var homosexuella


En tomtefar från land så lapp
i rövhål sig kände rätt slapp
först åts skinka och gröt
sen av Rudolf han njöt
när hans mule blev till en penisatrapp


En stjärngosse från Zinken
var blott inne på första drinken
han var ju inget svin
bara för att han drack urin
och älskade med pink-män


En erfaren svensk vresenär
blev i ugandisk pepparkaksgubbe kär
men romansen sköts i sank
den stackars svenskan stod kärlekskrank
men blev snabbt nyförälskad i en miljonär


En julfirare från Höga kusten
hade nästan helt tappat lusten
men när han träffade ett homo på farmen
med knäck i tarmen
sög han penis och drack musten


I en krubba uti Betlehem
låg liten gosse och önskade röv till sin lem
men när hoppet började krisa
kom 3 män så nakna och visa
och i gosseröv 3 penisar nu har hittat hem


En fiskarpojk från Gnarp
kände lust att smeka penis så skarp
men när inga män fanns i hans närhet
lade han i havet ett nät
och bögade båd Harr och Karp

Julen är här, glädjen är stor

Så nu äntligen är det julafton. De senaste dagarna har min längtan närtintill varit olidligt så jag har varit tvungen att umgås med mina kompisar så mycket som möjligt, och det är ju inte speciellt bra.

Häromdagen så gick jag och julshoppade på stan med en sexuellt frustrerad kompis som spanade på tjejer med en hopplös åtrå. Han berättade att han gärna hade byggt en egen tjej, eller alternativt kidnappa 10 flickspädbarn och stänga in dom i ett rum med strikt diet och stairmaster för att 18 år senare komma tillbaks och låsa upp rummet. Sen skulle han behålla de 3 tightaste tjejerna och slänga de resterande 7.

Igår hade jag förfest här hemma och det slutade med att folk drack snoppdoppad öl och blandade misosoppa med persikolikör som grogg och drack det för pengar.
Men det är inte bara djupt störda filosofier, homofiliska synder och våldsamma spritintag som jag har bevittnat i väntan på jesubarnets födelse. Jag har också upplevt kärlek, respekt och välgörenhet som mer än väl passar in i juletidens mysiga anda.
Kärlek - mina kompisar träffade tjejer på krogen
Respekt - jag kunde hålla mig för skratt
Välgörenhet - dom ställde upp för de fula tjejerna.


Pojken med kidnapparplanerna var en av dom som skaffade ragg men tyvärr så blev han inte av med sin sexuella frustration.  han följde med tjejen hem i en taxi som han lät henne betala, sen däckade han fort i hennes säng. På morgonen tiggde han åt sig värktabletter av den stackars tjejen innan han åkte hem och tog på sig själv.


Dan före dan, före dan, före dan, före dan, före dan, före dan

Då har man ägnat större delen av dagen åt att gå på stan och kollat efter julklappar. Snabbt som ögat konstaterar man att det inte är lönt att vara inne på åhlens i city där det går 7 människor per kvadratmeter. Så vart man än står så kommer man inte undan stanken av svettiga pensionärer och barns obligatoriska gråt och skrik. Men jag bestämde mig för att behålla tålamodet och för att i alla fall få med mig En julklapp hem, så jag tog ett djupt andetag som bestod av andras utandninsluft, och började promenera mot barnfilmerna.
Det var cirka 30 meter till filmerna så det tog ungefär 20 minuter för mig att komma fram dit, och varje gång jag rundat ett långsamt fetto så dök ett nytt ännu mer långsamt och godissnaskande fetto upp framför mig. Jag ursäktade mig och klämde mig emellan, och blev hindrad igen. Ursäktade mig, klämde mig emellan och blev hindrad igen.

Jag hamnade bakom en pensionär med käpp som egentligen borde varit hemma och genrepat inför döden, jag rundade honom och stod snart bakom en fet Haningemamma vars bäst-före datum var passerat sen länge. När jag gick förbi hennes feta röv så fick jag en ond blick och ett nytt problem, hennes barn. Sonen som antagligen heter Kevin eller River retade sin syster så att hon grät och skrek. Precis som barn enligt lagen måste göra i offentliga sammanhang. Jag höll för öronen lite diskret och lämnade även denna prövning bakom mig. Jag hade 3-sekunders rast innan en svettig gubbe i all trängsel hamnade brevid mig och firade detta genom att andas tungt och fuktigt rakt i mitt ansikte.
Jag kände hur mitt hjärta bankade fortare och fortare och jag kunde nästan höra det innanför vinterjackan. Min egen svett blandad med andras rann nerför min panna.  Taken tycktes börja glida ner mot mig och det kändes som att väggarna kröp närmre samtidigt som någon höjde volymen på butikens stereo.
Jag var fängslad i ett fängelse av flåsande tjockisar och jag torterades av westlifes absolute best ultimate christmas hits. Paniken hade nu tagit över hela min kropp och det började svartna för mina ögon och tillslut faller jag... jag faller ner i något svart hål och min hjälplösa nakna kropp piskas av isande vindar. Jag ser ingen botten, jag bara faller....

Sen vaknar jag hemma i min egen säng! Jag gråter och gråter där jag ligger iklädd mina ytterkläder brevid en plastpåse jag aldrig har sett förut. Jag öppnar plastpåsen och finner 2 stycken barnfilmer med tillhörande kvitto från åhléns.
Hade jag trots allt lyckats köpa filmerna innan jag svimmade? Eller är jag ett vittne till ett himmelskt mirakel? Det kan bara änglarna svara på, men jag vet i alla fall att jag har skaffat min första julklapp.

ljusets högtid

Idag är en av Sveriges mysigaste dagar. De mest ivriga Luciafirarna vaknar i ottan och smyger upp för att lussa för sina mer sjusovande vänner. Det tisslas och tasslas i mörka och tysta kök. Brickor dukas med lussebullar och pepparkakor som sedan fnissandes och smygandes ska bäras in till nyväckta och förvånade föräldrar. Runt om i landets skolor klär barnen ut sig till lucior, tärnor, stalledrängar och tomtar för att sjunga och lussa för de lyckliga utvalda, och för att hylla sankt Lucia - helgonet för de horor som ångrat sitt yrkesval.

Jag har i all min kärlek och respekt för Lucia lite svårt att förstå själva kulten. Historien bakom Lucia är ju trots allt inte så speciellt märkvärdig. Lucia var ju bara en helt vanlig heterosexuell tjej som var väldigt bestämd om att hon klarade sig själv och inte ville ha en pojkvän. Är det verkligen så speciellt att vi ettusensjuhundra-år senare måste fira henne och värna om hennes minne som ett helgons?
Jag kan säkert här och nu räkna upp en massa självständiga tjejer som inte är pojkvänspundare som lever och frodas i detta nu och som därför kan sätta punkt för denna ettusensjuhundra års långa epok!
Jag gör en lista:










Slut på listan!


Hemtentan är inlämnad

Hej vänner och släkt.
Idag har jag lämnat in en medioker hemtenta och kan pusta ut i en kvart innan det är dags att plugga inför nästa tenta som går av stapeln på onsdag. Jag ligger risigt till då min hjärna inte kan bearbeta så mycket information på en gång.
Det är därför min bland annat därför bloggen blir så sporadiskt uppdaterad. Häromdagen hade jag hemtenta-panik och ångest för att jag inte fick något gjort så jag startade raskt datorn och laddade hem Snoop och Akons skivor och lyssnade på dem. Snoops skiva var bättre än hans förra men den suger ändå jävligt mycket. Akons skiva har några bra spår. 

Jag undrar vad min nya vän Alex Schulman lyssnar på för musik? Jag tror att han lyssnar en del på asshunter och ibland när han vill vara crazy och retro så kanske han slänger på E-Type lite sådär nonchalant och chockar festen med sin galna spontanitet.  
Jag tror att Alex Schulman är en riktig partyprins. Jag hoppas att jag någon gång kan få följa med honom på fest nere på stureplan. Han kanske skulle kunna presentera mig för eliten som t.ex hon som vann popstars för några år sen eller Robinson-Robban.
Jag hoppas att Alex Schulman inte knarkar för det har jag hört att vissa gör nere på stureplan, och det är just på stureplan som Alex Schulman florerar. Det är ingen hemlighet att det just stureplan som är Alex Schulmans favvoställe, det kan man till och med läsa på hans alldeles egna hemsida
www.stureplan.se

Jag tror inte att han knarkar lyxknark för då ska tydligen näsborrarna bli större och Alex näsborrar är inte så stora. Men jag är orolig att han knarkar morötter med tanke på hans övre tandrad. Men jag har lärt mig att skönhet kommer innifrån och Alex Schulmans inre är underbart vackert. Det tycker både jag som är hans nya vän och hans intelligenta flickvän som säkert nästan är hans alldeles egna.


Tur att vi har Jesus trots allt

Nu är det "äntligen" advent och nedräkningen till julafton har börjat.
Har du pyntat klart än?
Har du köpt alla klappar?
Har du bestämt dig vem du ska skicka julkort till?

Man orkar ju inte skicka julkort till alla människor man känner så man väljer att bara skicka till ett fåtal favoriter. Nu är tiden inne för att se vart vi står i våra vänners outtalade hierarki. Jag som aldrig har tyckt om människor har heller aldrig skickat ett enda jävla julkort.

Jag har sagt till min familj att dom inte behöver ge mig några klappar för jag har redan det mesta jag behöver, förutom det jag behöver mest av allt: ett värdigt liv.

Julen är som de flesta av oss  vet en hyllning till Jesus "den smorde" Kristus födelse. Jesus blev i 30-års ålder döpt och drog sen ut i öknen där han fastade i 40 dagar och träffade djävulen som lockade honom med frestelser och ytliga lustar. Jesus stod emot djävulens fåfänga erbjudanden och stärkte sin ande till en sån grad att han skapade en ny religion för miljontals människor runt om i världen.

Jag är tacksam att det var just Jesus som utsattes för djävulens frestelser. Om det hade varit Heidi Gneist/ Ershult så hade hela den kristna religionen varit rökt. Västvärlden hade kanske bestått av skrikande och krigande judar och muslimer, norden kanske fortfarande varit befolkat av flugsvampstuggande vikingar och indianerna kanske hade fått överleva i amerika. Jorden hade sett totalt annorlunda ut och varje dagstidning skulle vara beprytt med en drottning Heidis strålbehandlade leende tills domedagen.
Så det var tur att det var Jesus som blev Guds barn och Heidi som blev kändis för en dag och inte tvärtom.

Tänk om det var Heidi som skulle rädda mannen som var dömd att stenas. Då hade aldrig "den som själv är utan synd får kasta den första stenen" yttrats. Heidi hade beordrat sina personliga slavar att kasta de stenar som "är hårdast". Det hade inte blivit en bra bibel.


hits