2 Gastronomiska tips

Gryniga korn och smaken av rå fisk fyller min mun. Nej jag pratar inte om oralsex med en oduschad tjej, jag pratar om sushi. Det godaste som finns i hela världen. Men sushi förvirrar mig. Varför ska det vara så satans dyrt? 12 bitar kallt och klibbigt ris, soya, wasabi och icke tillagad fisk= 95 spänn.
Hur kan nåt som har mindre ingredienser än korv i bröd kosta 95 spänn?

Igår drack jag världens godaste öl: Tetley. Testa den om ni får chansen kära läsare.

God kväll!


Singelcoacherna

Jag sitter och kollar på singelcoacherna på tv3 där dom ska hjälpa en småblyg och nervös kille som heter Peter. Han har bestämt sig för att han gillar svarta kläder för att det är så lätt att matcha, men nu så sågar tv3 honom och han får gå till en GANT-butik med en personlighetscoach som ska "stureplanisera" Peter så han får lättare att träffa tjejer.
Han fick också gå på en fejkdejt med en reporter som skulle analysera hans personlighet och dejtingfärdigheter. När tjejen sa att "hon hade andra planer" halvvägs in i dejten så förväntades det att Peter skulle ta ett initiativ och hålla tjejen kvar med nåt jävla strandraggar- snack. Men Peter gjorde ju självklart inte det och det kritiserades.
Jag tycker att tv3 ska ge fan i Peter och låta han vara som han blev och är. Vill tv3 att hela Sverige ska anamma nåt stureplansideal där killarna är som en blandning av Micke Persbrandt och någon av kronprinsessans pojkvänner?
Jag kan tänka mig att själv bli Peters livsmentor och lära honom ett och annat.
Så Peter om du läser detta, skit i tv3 och allt dom står för. Dom ägs av Robert Aschberg som Matti, Clas och Martin tror har ett finger med i spelet när det gäller den judiska komplotten. Jag personligen tror inte på någon judisk komplott Peter, jag tror på kärleken. Och jag älskar dig Peter, kom in under mina vingar så flyger vi bort från både stureplan och nazister och stannar till på något berg där vi kan kolla på solnedgången och konstatera att verkligheten trots allt är det mest besynnerliga som finns.


Under borgarnas styre

Nu lever vi alla under borgarnas styre och det kommer säkert att resultera i förändringar i allas våra liv mer eller mindre. Jag vill varken ge ris eller ros i ett sånt här tidigt skede men om någon vecka tycker jag nog att tiden är mogen för att ge ris. Det som bekymrar mig mest är det att TH kanske blir tvungen att skaffa sommarjobb nu när det blir svårare att vara bidragstagare.

Vi minns väl alla hur det var nyligen när påven dog efter jättemånga år på sin post. Sorgen spred sig i de katolska rummen men snart var en ny, ung och fräsch påve korad. Denne nya påve citerade häromdagen en flera hundraårig syn på islam som en religion som "sprider sitt budskap med svärdet".
Den islamistiska världen blev som vanligt arg och påven kände sig tvungen att be om ursäkt. Jag antar att påven var rädd för att bli bombad eller halshuggen.

Nu ska jag, gudlös som jag är, lägga mig i sängen och hata de andra världsreligionerna och kolla på Seinfeld.

"Gud som haver barnen kär
se på den som välbärgad är
ett elfte budord borde skrivas idag
Låt rika fortsätta att leva på stadsbidrag"

Vanlig onsdag.

Efter att oförvånat ha upplevt en genomkass dag så lägger jag mig i ett ljummet bad som når upp till naveln och sväljer min stolthet med en blandad smak av bakterie. Jag ser mig runt i mitt kalla badrum och slås av att jag aldrig förr hört talas om psykist rötmånad. Tydligen är det ett existerande fenomen, "och det är klart att just Jag ska uppleva det!" -tänker jag när jag torkar mig på min sen igår blöta handduk.
Jag går halvnaken och helfet in i det rum som jag spenderar mitt liv i och sätter mig framför min åttatusenkronors-TV som är för liten och bläddrar mellan kanalerna.  ...sport...väder...såpa... sport...fredrik reinfeldt...     
Jag överger rummet och går in i köket där doften av svullna apelsinskal välkomnar min ankomst och bjuder mig att öppna kylskåpet. Döm av min förvåning när jag längst in i kylen finner något positivt. Bakom all skit som slängts in ett kaos som påminner om både icavaror och auschwitz så finner jag dagens rätt, ett färskt och grönt äpple.
Jag vänder mig mot himlen och den enda sanna guden och tackar honom för hans barmhärtighet och eviga godhet innan jag tar en tugga av det som visar sig vara en fläskkotlett som desformerats av grönt mögel.

/Stefan

Samtidens intellektuella förvirrning över pretentiösa författares försvårningar samt invecklingar av enkelheter

Rubriken kan också läsas:
Jag fattar inte varför fittnylleförfattare ska göra det jävligare än vad det behöver vara.

Det är lördag
jag är Stefan
Folk ringer och vill ha med mig på diverse äventyr
jag försöker läsa
min diciplin lyser svagt
och jag läser:

"Nästa kapitel kommer att visa hur socialantropologer konceptualiserar etniska inkorporeringsprocesser och upprätthållandet av etniska distinktioner, eller gränser, över tiden."

Jag börjar förstå varför folk går på idol-uttagningar utan att kunna sjunga. Snart är jag så desperat att jag åker till en uttagning och freestylerappar om mitt hårda liv in the motherfuckin streetz of Johannezhov i hopp om att få en lika lysande framtid i musikvärlden som Supernatural.

hits