Earth hour- jag drar mitt strå till stacken utan nytta

Jag har bestämt mig för att delta i Earth hour ikväll om jag är hemma då. Varför skulle jag inte det? Jag vet att många mongos kommer fronta med att de är miljömedvetna och ta del av Earth Hour med samma obligatotium och engagemang som de följer Robinson 2009 och Lets Dance. Lika snabbt kommer de tro att de genom att ha stängt av TVn i en timme har räddat världen. Nutte förklarade hur det ser ut dagen efter earth hour i det förra inläggets kommentarer:
"när nyliberalerna kliver in i sina hybridbränsle-SUVar, och åker sin knappa kilometer till jobbet, så kan de känna sig än mer snusförnuftigt rättfärdiga."

Och jag tror tyvärr att Nutte har rätt. På måndag så kommer skånska art directors prata med sina skånska projektledar-grannar när de möts i hissarna i trapphusen till sina bostäder i Hammarby sjöstad om hur bra det är med initiativ som earth hour. Sen blir det stadsjeep till sitt viktiga jobb och en frukost bestående av seven/eleven macka i plastförpackning och kaffe i pappmugg. Och den glada nyliberalens liv fortsätter i invanda spår.

Men TROTS detta. Trots nyliberal vägran att tänka långsiktigt, Trots att flashig levnadsstand alltid prioriteras framför en värdig framtid, Trots att earth hour antagligen är ett initiativ av profitjagande företag som ser spektaklet som en chans att visa en falsk god vilja, så ska jag släcka ner här hemma. Varför skulle jag inte göra det? För jag håller ju med om att jorden måste värnas om. Då spelar det ingen roll om initiativtagaren är Fortum eller Svarte Petter eller Maria Wetterstrand, jag bockar och släcker.
Sen kommer jag sitta där i mörkret och tystnaden och lyssna till ljudet surt regn, men bara i 60 minuter. Sen kommer det sura regnet överröstas av startande stadsjeepar och grannens karaoke-maskin. Vem vet, när man har lyssnat på moder jords hostningar i en hel timme så kanske man uppskattar att höra Madonnas "material girl" med skånsk brytning.

SKL tar sitt ansvar i krisen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4693420.ab

Ekonomisk kris sveper över världen och ger proletariatet en smäll. De som står på den nedre delen av arbetets hierarki blir av med sina jobb och därmed sin inkomst. Kapitalismen visar sig från en av sina dåliga sidor för den som redan har det dåligt ställt. Men det är inte bara fattigdom och misär som råder.

Styrelsen i Sveriges kommuner och landsting ska unna sig en resa till Kalifornien för den nätta summan av 2 miljoner kronor. Vi får hoppas att de människor i diverse kommuner och landsting som nyligen fått sparken inte är så tråkigt långsinta och har en generös attityd gentemot styrelsen.
 SKLs VD Håkan Sörman vinner allas våra hjärtan när han förklarar "Att åka inrikes är dyrare än att åka utomlands ibland"! Och visst har han rätt. Det är mycket billigare att resa mellan helsingborg och helsingör än att resa mellan Malmö och Kiruna t.ex. Men om det är billigare att åka till Seattle och San Fransisco än att resa inom Sverige så antar jag att SKL använder sig av det där resebolaget ifrån Narnia.

Finansminister Anders Borg kanske är nöjd med SKL. Han ville ju att vi skulle spendera pengar och konsumera mer nu så att ekonomin fick hjärtmassage nu mitt i infarkten. Jag hoppas att de arbetslösa tar sitt ansvar och börjar konsumera. SKL tar sitt ansvar, gör Du?

Gud, var är du idag?

När våren kommer är det svårt att vara sur. Man längtar ut i solens bleka strålar som inte är starka nog att få de sista drivorna att smälta bort, men som är starka nog att få varenda mänsklig mungipa att peka upp istället för ned. Plötsligt så inser man att man lever i en värld av färger och att verkligheten trots allt inte alltid ser ut som en blyertschteckning från Liverpool. 
Om gud finns så förstår jag hur han tänkte när han skulle skapa de olika årstiderna. Våren kommer med ljus och pånyttfödelse i naturen, sommaren följer med ännu mer värme och året är ungt. Sen kommer hösten som en trygg ålerdom med skörd och mogenhet innan vintern fryser världen i vila och död innan det är dags för pånyttfödelse och uppvaknande igen.

Men årstiderna ser tyvärr inte åt på detta sätt i Sverige. Sommaren är de 2 veckor i Juli/Augusti som separerar vårregnet från höstregnet, hösten sträcker sig från Augusti tills slutet av Februari. Sen är det vår mellan Mars och Juli och då regnar det mest.
Gud borde fanimig uppdatera lite av sin skapelse här så att vi inte ska gå och bli förbannade. Om Gud har fullt upp på annat håll och är för divig för att rätta till de fel som kommit med tiden så borde han ju åtminstone skicka sin son. Sist han var här så gick han ju mest runt och snackade och lökade, det har man ju hört talats om. Han kanske borde komma ner och avsluta sitt arbete istället för att sitta där i evigheten och spela harpa.
För här nere i Sverige är vi förbannat lessna på det gråsunkiga vädret.

.... att man ska behöva bli förbannad en solig och fin dag som denna....

Den kula såsen

Jag och min vän Gustav har idag lagat en kulinarisk rätt bestående av kyckling i lergryta med diverse rotfrukter. Till detta så tillagades en fantastisk sås vars recept vi gärna delar med oss av.

Efter c.a en timmes ugnstillagning i 250 graders värme så blir det ett klart spad i lergrytan. Sila detta spad till en klar vätska och häll det sedan i en kastrull. Tillsätt maizena eller mjöl under konstant omrörning. 
 Tillsätt några droppar soja och några droppar koncentrat av valfri äppeljuice. Låt puttra någon minut.

(när vi vid detta tillfälle smakade av såsen så märkte vi att den var lite för syrlig så vi tillsatte extra salt)
När såsen börjar tjockna till är det dags att tillsätta 2 dl grädde. Låt detta puttra i c:a 1 min.
Smaka av och inse att katastrofen är ett faktum. Gör ett desperat försök att rädda eländet med soja och 2 klickar dijon-senap. Rör om och smaka av igen. Inse att det antagligen är det äckligaste du någonsin smakat på och häll ut skiten i slasken.
Lägg dig sedan i framstupa sidoläge och spänn på dig en blöja. Vänta i en minut tills du känner pisksnärtsmärtor i magmunnen. Ligg och gråt och bered dig på att en jäst äppel/ost-smak kommer prägla munnens innanväggar i veckor framöver. När kräkningarna kommer igång efter C.a 2 minuter så kommer du bli varse om att du just ätit sopvatten. Spring  till närmsta badkar och bered dig på att hyperventilera varje kroppsöppning i C.a ett dygn.

Smaklig måltid! / Stefan och Gustav


Wendela faller på eget grepp

Alla som någon gång har varit inne på aftonbladets "wendela"-falang vet hur det sticker till i kroppen av äckel och ilska och hur man ångrar att man slösade sekunder av sitt liv på skiten. Sekunder som borde investerats i sin vanliga depression och inte i hopplöst raseri över larvpotterism.
Om man inte vill att den senaste måltiden ska åka hiss upp och ner i halsen så ska man undvika att läsa Wendela. Så enkelt är det. De människor som trotsar all rim och reson och läser Wendela med behag måste använda stavar av uran som huvudkudde.

Wendelas målgrupp är som bekant kvinnor, och missionen är att guida kvinnan genom livets mest triviala "svårigheter". Relationsråd serveras på löpande band och rådet är alltid att paren måste kommunicera med varandra. Störtlöjligt men sant. Wendela presenterar den ena självklarheten efter den andra och läsare tycks svälja skiten iom att tramset tillåts att fortgå. Vecka efter vecka kan man läsa om kändisars kärleksrelationer och hur man uppnår vaginal orgasm, detta till trots att Carl Serung redan för 15 år sedan visade hur ett samlag ska gå till. För alla vet ju att kvinnor går igång på spottloskor och örfilar. Den här mörkläggningen som pågår på wendela är bara ett desperat försök att måla upp en falsk bild av verkligheten.
Vart är Carl Serung när man behöver en (brun)nyanserad debatt? 
Om Carl inte finns till hands så skulle jag vilja veta vad riktiga feminister med riktiga tankar tänker om Wendela och deras vägran att myndigförklara kvinnor. 


hits