Melodifestivalshumor - Nej tack!

Sveriges befolkning är inte känd för att producera bra komik. Vuxna svenskar betalar pengar för att gå på buskisrevy och skratta åt en bonde i löständer som snubblar på sina långa skor. Yngre svenskar skrattar åt Björn Gustavssons återvunna skämt och hyllar honom som en komisk hjälte. Men Björns framgång går inte att finna i hans humor, det finns bara i hans söta utseende.
Själv gillar jag den mesta humor förutom buskis och schlagersketcher, speciellt när det är hyfsat orginellt. Så idag när jag återfann Dennis Leary på youtube blev jag glad. Jag antar att den glädjen kan jämföras med när Björn Gustavsson fann Robert Gustavssons sketcher på youtube och tänkte " Det här ska jag kopiera!"

http://www.youtube.com/watch?v=JJYTsuqfy_4

http://www.youtube.com/watch?v=DpKdOZuB66o&feature=related


Vem uppfostrar USA´s ungdomar? ...

... tänkte jag idag när jag istället för att plugga, fastnade framför tv´n som visade mtv. Den amerikanska showen hette "next" och handlade om dejting och hur man ska dissa andra människor. Den centrala karaktären var en kille i 18-års åldern som presenterade sig själv på det minst ödmjuka sättet han kunde. Han skröt om hur briljant och snygg han var parallellt med att förklara vilken sort tjej han föredrar. Blondiner med stora tuttar var hans förstahandsval. Han tydliggjorde vilken cool kille han är som ska dejta 5 tjejer på en och samma dag.

Sen presenterades de 5 tjejerna, den ena vidrigare än den andra. Tjej nummer 1 berättade att hon hade en fin röv, tjej nummer 2 ansåg att hon själv var den snyggaste av de alla, tjej nummer tre berättade att hon hade exklusiv smak etc etc.

När killen inte ansåg att den första tjejen var tillräckligt cool för honom så sa han "next" och menar då att han vill dejta nästa tjej. Tjejen som fick nobben förklarade då att hennes ex minsann hade köpt en prada-väska till henne och att hon var värd så mycket mer än killen som nu nobbade henne.

Jag blev så sugen att trotsa fysikens lagar och dropkicka mig själv in i tv´n, bakåt i tiden och till USA där detta spektakel försiggick. Min spark skulle vara fördomsfri och träffa både killen och tjejerna. Och sen när dom hamnade på marken kanske jag skulle "råka" sparka några gånger till (modernt i  sthlm)  i hopp om att sparka ut de vidriga dumheterna. Sen skulle jag leta upp deras föräldrar och upprepa situationen och efter det skulle jag göra samma sak på Mtv. Sen skulle jag hoppa tillbaks ut ur min Tv och vara hemma igen. Men denna gång skulle jag vara fri.  Jag skulle äntligen slippa det omotiverade våldet som mina tankar och värderingar just föll offer för.

Vitt bröd, smör, ost, socker, cyanid

varför ska vitt bröd vara så jäkla gott för när det är så onyttigt? jag har en lust och längtan att köpa formfranska som jag kan rosta och bre smör på och ha ost på och dricka te med honung till. Men det ska jag inte göra för jag vill inte skaffa en ballongformad kropp.
Jag undrar om man hade varit en lyckligare person om man kunde äta vad som helst utan att det skulle påverka det fysiska. Då skulle man kunna ligga hemma varje dag och äta choklad och ost utan att bry sig. Jag tror att den lyckan skulle vara lika kort som den nyrikes lycka är. Efter några veckor så blir ens nya privilegium slentrian och man slutar att uppskatta de fördelar man har och skaffar sig nya bekymmer.

Människans psyke är skapt till att aldrig vara nöjd och skapa sig nya problem när gamla försvinner. Det kallas ödets ironi och är anledning nog att aktivt söka sig till olycka. Varför försöka gömma sig som en liten mes när den ändå alltid hittar en ändå?

http://www.youtube.com/watch?v=f_UfoXQ3tic

Konsten att roas av lögner

Vi går alla här på jorden på lånad tid. Vi vet att vi tids nog ska sänkas ner i en kista eller i bästa fall brinna upp i en stor ugn. Livet ter sig fullständigt meningslöst när man vet att man en gång ska dö. Men detta betyder inte att livet är dåligt eller trist. Tricket är att finna så mycket lustigheter som möjligt i loppet från krubba till kista.
Vissa finner lust i att suga kuk på stureplan och tro sig vara bättre än andra, andra finner glädje i att pressa blommor i gamla böcker och den tredje anser att lycka är att stå fastspänd på en flygplansvinge 5 kilometer upp i luften. Alla har sitt eget sätt att bli glad och det finns ingen generell sanning om vad man blir lycklig och glad av.

Själv blir jag glad av lögner. Jag gillar inte att ljuga själv för jag är varken bra på det eller tycker att det är lustigt, min glädje finner jag i andras lögner. För säg mig om det finns något roligare än folk som ljuger om sig själva för att framstå som mer lyckade människor än vad dom verkligen är? -Visst finns det inget roligare?

Jag ska nu redogöra för några skojiga lögnarexempel som jag lovar att du själv har hört minst en gång själv. Jag gör det enkelt för mig och använder mig av några få klassiker. Det finns tusentals andra lögnmallar men jag presenterar bara 6 stycken och betygsätter lögnens rolighet i en skala mellan 1-5 efter varje presentation:

falsk överoptimism- är en klassiker främst bland tjejer. Ett påklistrat leende och ett låtsasgillande av andra människor är tecken på överoptimism. Plastigt och kul. 4 av 5 kopierade handväskor.
ragglögner- Det är inte många killar som inte drar ragglögner. De gör det för att framstå som mer åtråvärda och sexuellt erfarna än vad de egentligen är. Ingen finns att bevittna ragglögnarens erövring. Ett klassiskt tecken på ragglögn är när killen "mötte någon när han var ensam på väg hem från krogen". Skitkul! 5 av 5 gyldene heltidsonanister.
slagsmålslögner- Även detta en manlig lögn om vilda fighter som berättaren alltid gått som bejublad segrare ur. Ofta slåss han ensam mot fler än en person och visar aldrig tecken på rädsla eller ånger. Topplatjo! 3 av 5 Steven Seagal-filmer.
jobblögner- Om man jobbar som simpel väktare kan man alltid kalla sig för säkerhetskonsult för att undvika att säga att man är väktare. Detta kan man också krydda med lögner om sin inkomst- urkul! 2 av 5 försenade pendeltåg
krökarlögner- Om du låtsas att du har druckit mer än vad du egentligen har druckit så är du en krökarlögnare och bör hyllas av 2 anledningar. Först och främst för att du tror att andra bryr sig. Men mest för att du själv tydligen bryr dig. Helfestligt! 4 av 5 halvdruckna starköl.
sovarlögner- Den som gång på gång berättar om att den bara sovit i 4 timmar de senaste 6 dygnen eller stolt berättar om att den bara som 45 minuter den senaste natten är ofta en sömnlögnare. Många är dom människor som slagit guinnies rekord i vakenhet utan att veta om det.... och utan att ha gjort det.
Många tror att man blir mer intressant och cool om man låtsas ha sovit lite på natten. Hysteriskt skojigt! 5 av 5 glas med varm mjölk.


Källa:
Fördomar

Jag är en pank krympling

Idag skiner solen för första gången sen i mars förra året. Stockholm badar i kyligt ljus och jag sitter inomhus och förvånas över att himlen är blå. Jag hade glömt bort att himlen kunde vara blå, jag trodde bara att himlens färger skiftade från ljusgrå till svart. Men å andra sidan så kollar jag inte upp emot himlen så ofta då jag inte gillar att få ansiktet nerkyld av duggregn. Men idag skiner iaf solen. Fantastiskt.

Jag ska läsa 2 e-böcker tills på fredag. Detta betyder att jag måste läsa dessa böcker på min datorskärm, detta betyder att mina ögon gör ont, detta betyder att jag kommer bränna sönder iris, detta betyder att jag kommer vara tvungen att skaffa glasögon, detta betyder att jag kommer vara tvungen att köpa glasögon, detta betyder att jag kommer bli mer fattig än vad jag redan är.... fattig OCH handikappad
... vad hade Hitler sagt om det?

hits