Victoria är äntligen förlovad med en manlig prostituerad

Jag skulle nyss lyxa till min gröt med lite extra russin för att få en sötare smak. Det värmde i mitt hjärta när jag unnade mig själv den lyxen. Men lyckan blev som vanligt våldsamt kort för innan jag visste ordet av så råkade jag surfa in på aftonbladets hemsida - igen. Och blev förbannad - igen.
Veckans larvigaste nyhet pryder med stora rubriker öppningssidan. Prinsessan Victoria har förlovat sig med den där killen som fixar frillan med stekflott och strykjärn och nu förväntas svenska folket att vara exalterade och glada för det kära parets skull. Och många ÄR glada också!!

Det rapporteras glatt om att ringarna antagligen kommer från hovleverantör W A Bolin som ligger vid Stureplan. Jag förstår att det är viktigt att poängtera att juveleraren ligger vid Stureplan så att vi som läsare inte tror att den ligger på något sämre ställe. Ägarsnobb och hovleverantör-fjant Christian Bolin avslöjar gladeligen att han har haft ett finger med i spelet men är sluten och hemlig (som överklassen gärna är) angående detaljer om ringarna.

Men hemligheten varar bara i en rad för HokusPokusFilliJokus så har någon kärring vid namn Johanna Isacsson på Bukowskis granskat ring med tillhörande diamant och konstaterat att tingesten antagligen kostat bortåt enochenhalv miljon kronor.
Och många svenskar suckar drömmande och lyckönskar kärleksparet innan de lallar till jobbet där de tjänar 200 000 om året. Victorias ring kostar 6-7 gånger mer än vad hennes fans tjänar om året innan skatt. Är det någon som inser hur bra kapitalismen fungerar när snobbar inte bara kommer undan med att lyxkonsumera trams framför folks ögon utan också hyllas för det!

Helt plötsligt så fick jag avsmak i munnen men jag tvingade mig själv att svälja både de sura russinen och en hopplös klump i halsen.

Aftonbladets farliga retorik

Med ilska och besvikelse så läser jag varje dag på de kändaste dagstidningarnas hemsidor. Dagstidningarna har som bekant ett ansvar för hur de rapporterar om händelser och vad de ska fokusera på. De flesta av oss läser nyheter utan att reflektera över vad som egentligen står. Vi sväljer alt med hull och hår och serveras samma skit dagen efter igen ( bevis på det är att det faktiskt skrivs om hur stark och pånyttfödd Sanna Bråding är efter en fåniger månad i fängelset). 

Människor tror på vadsomhelst som står i tidningarna och verkar också tro att när löpsedlarna avslöjar ett revolutionerande bantningspiller - så är det just detta piller som är det viktigaste som hänt i världen det dygnet.
På grund av människors dumhet så borde tidningarna vara larvigt försiktiga med vad de skriver för strunt, för de styr den uppfattning av omvärlden som många människor skaffar sig.

Därför är artiklar som dessa otroligt farliga: http://www.aftonbladet.se/pryl/prylportalen/article4467735.ab
Schabraket kallas "miljövänligt" med motiveringen att den drar hälften så mycket ström som en konventionell TV.
Låt oss nu fastslå att om man istället för slå någon med en trubbig yxa i huvudet och dödar personen långsammare än en sylvass yxa som dödar personen direkt- så är inte den trubbiga yxan "huvudvänlig".
På samma sätt som att bara för att Tito Beltran inte slog och bet sitt offer blodigt som Hagamannen gjorde så betyder inte det att vi ska  ge Tito Beltran titeln "kvinnovänlig". Förstår ni poängen?  

All kritik är enligt mig inte till jordens fördel dock. Nyliberal kritik är relativt dålig. Den kan kritisera att tanken människor föds med olika förutsättningar,tanken att strukturella tankemönster präglar vår tillvaro, att miljöproblem verkligen existerar och att konsumtion och handel inte är världens frälsare.

Men lova mig att aldrig tala om vänlighet när du egentligen menar mindre destruktiv. För om jag hör dig nämna "miljövänlig" och "bil" i samma mening så hoppas jag att du ska få spendera en natt i Tito Beltrans loge.


Fritzl bjuder på en skopa perspektiv

Jag sitter här med hundratals åtaganden och skoluppgifter som känns mig övermäktiga. Berget av måsten reser sig likt en tsunamivåg över mig för att inom mycket snar framtid falla ner och krossa mig som den lilla hjälplösa imbecillen jag är. Någonstans bakom alla vakna och ångestdrabbade sinnen så gömmer sig en rationalitet som vet att det inte kommer bli bättre om jag inte ser till att beta av lite i taget. Men nu tycker jag mest synd om mig själv.

Många är vi som tycker synd om oss själva och som känner oss bortglömda av resten av världen. Vissa av oss har ont i ryggen, andra har inte haft en pojkvän på två veckor och den tredje har helt enkelt "ingen energi". Men hur synd det än är om oss alla så kan ingen ta tronen från den människa som det har varit mest synd om i hela världen.. Elisabeth Fritzl!

Hon blev kidnappad av sin egen far, Inlåst i ett hemligt källarutrymme utan fönster, torterad, slagen och våldtagen av den enda människa som visste om var hon var i de 24 år som hon var fången. Hon tvingades till att föda 7 av sin pappas barn i ensamhet i källaren. Ett av barnen dog och eldades upp av pappamorfar. Och pappa hotade med att döda henne och barnen om hon försökte fly från den lilla källaren.

... så det ÄR trots allt inte så synd om mig. Och nästa gång du tycker att det är synd om dig för att du inte har råd att resa till Thailand eller för att du måste gå till jobbet trots att "du inte har någon energi" så kan du ju tänka på Elisabeth Fritzl och inse att du har det ganska bra ändå i din fåniga enfald med din larviga miljöbilsmentalitet.

Ett stort tack till Josef som lärt mig vad riktig ångest är!

Skitdåliga nyheter piskar Aftonbladet på fittan! Rädde sig den som kan!!

Jag tillhör gruppen människa med underkategorisering pessimisst. Det ska erkännas att jag som grädde på moset också mer eller mindre tycker om att läsa bloggar och nyhetsrapporteringar som jag tycker är larviga. Det är omvärldens dumheter och larv som är bränslet till denna blogg. En sida som har specialiserat sig på larviga nyheter är www.aftonbladet.se Där trängs riktiga nyheter med rapportering om vilken sorts skor Blondinbella ska ha på sig i helgen.
Rubriken "ovädret på väg mot Sverige - igår drabbade det hårda vädret Frankrike med full kraft- nu drar stormen norrut" pryder förstasidan för tillfället. En bild på stora kraftiga vågor som piskar upp mot vassa klippor representerar det apokalyptiska vädret som Sverige snart ska bli varse.
Men jag antar att någon viktig reporter på aftonbladet just blivit klar med rubriken när någon från SMHI ringde och sa att Sverige skulle skonas och att vädret tillochmed ska bli vackert här. Den viktiga reportern hade då nog ingen lust att hitta på en ny nyhet så han använde tydligen sin bild och rubrik ändå. För den stackars reporterns rapport kunde nu inte längre handla om oundviklig iskall död och ragnarök. Nu blev förstasidestoffet att vädret i Sverige skulle bli helt OK imorgon, men det skulle blåsa lite i Skåne.
Hjälp?


mina fördomar härjar i Hylte

Det är sällan i detta liv som jag låter mig imponeras av människor. Jag tycker att den förste är den andre lik och att båda två förmodligen är dumma i huvudet. Men ibland så sticker någon ut ifrån mängden och förgyller dagen för sina medmänniskor.

På vissa skolor i Halland så måste föräldrar bistå med frukt varje dag och lunch en gång i veckan till sina barn i skolan. Detta är ett bedrövligt sätt av kommunen tycker jag då skolan i Sverige ska vara kostnadsfri. ( Nyliberalerna tycker att skolan ska kosta pengar ur envars ficka och ser därför inte detta som orättvist eller problematiskt. *1) Föräldrarna i bygden Hylte protesterar mot denna extra-utgift de tvingas till varje dag och anser att de inte har råd med detta. Och visst håller jag med dem då skolan som sagt ska subventioneras med skattepengar och inget annat.

Kristdemokraten Tom Barkström visar med största övertygelse att han har lösningen på problemet. Han uppmanar föräldrarna i Hylte att sluta köpa cigaretter och läsk. Gensvaret från föräldrarna var snabbt och trendigt kränkt. Min sympati låg hos föräldrarna i fem korta sekunder innan mina fördomar vaknade till liv. För om du och jag skulle forska i vad föräldrarna i Hylte har för sig om dagarna skulle vi förmodligen komma fram  till samma slutsats som mina fördomar gör utan efterforskan. Så vi väljer minsta motståndets väg.


För det första låter Hylte som en ort där Fragglarna i "Sagan om de två tornen" bor. För det andra så har varken du, jag eller någon folkvald någonsin tidigare hört talas om Hylte, än mindre om någon tramsig skolar som ligger där. Om det till äventyrs verkligen finns någon ort som heter Hylte, så befolkas den av snusande kepslirare och deras överviktiga fruar med ryggont som är halv- eller heltids sjukskrivna. För att få Hylteklockan att gå skaffar man barn på tok för tidigt (och på tok för många). Familjens totala inkomst räcker till att laga pappas bil en gång i månaden och mammas omättliga konsumtion av cola-blask och gula Blend. Denna slutsats kom jag fram till, den kom du fram till och den kom även Tom Barkström fram till.

Sensmoralen måste vara att kristdemokrater inte är så verklighetsfrämmande som man kan tro.

Så vad vi har lärt oss av detta är att man inte ska lita blint på sina fördomar...

... Eller var det tvärtom? ...


 *1. nyliberaler är fittnyllen.


Ericsson Globe- det larvigaste jag har hört

Idag döps Globen om till Ericsson Globe. Anledningen till namnbytet är det ingen som känner till men jag antar att någon gubbe i någon ledning någonstans fick en stroke och ansåg att det var dags för en försämring. Kan någon svara på vad det var för fel på namnet Globen? Var namnet trasigt? Var det någon som blev kränkt av att den hette Globen?
Antagligen var det så att storsponorn Ericsson köpte rättigheterna till namnet och döpte om hela schabraket för att på så sätt "promota" sitt namn. Småfolket ser på när det gamla och invanda rivs ner för att ge plats åt det nya flashiga och internationellt gångbara tramset. Ska vi inte sälja stadshusets namn till SAAB och sälja kaknästornets namn till Microsoft?
Det enda som är säkert är att Globen kommer kallas Globen av mig och de flesta andra vettiga människor. Och den första nyliberal som frivilligt kallar Globen för Ericsson Globe i min närhet kommer jag trampa i ansiktet med de skor jag har på mig för tillfället. Och då kan vi senare kalla nyliberalen för Nike Nyliberal eller Ecco Nyliberal.

PS. läs insändarna i tidningen Metro idag, två skribenter som kallar sig Stefan och Gustav har tydligen publicerats DS.


hits