Less på läsa

Alla hamnar vi nog titt som tätt i situationer när det bara säger -Stopp! När vi inte orkar kämpa något mer och vi bara släpper det vi håller på med. Känslan av att vara less och vilja ha en radikal förändring är aldrig så stor som då. Som när en bulimiker med en mätt blick tittar in i det nylänsade kylskåpet.
Så kände jag mig nyss med mina skolböcker. Jag läste sida upp och sida ner och antecknade flitigt och granskade de olika böckerna med mina mest akademiska och kritiska ögon. Jag bet i min penna och rynkade min panna och masserade min ömma arm när jag helst plötsligt bestämde mig för att jag ska fan inte läsa något mer idag.
Så nu sitter jag här med mina egna tankar som enda sällskap. Och jag tänker att livet är ganska tryggt och konsekvent ändå. Det är en serie besvikelser innan dom skickar ner en i en kista i jorden.
Och vad är min värsta fobi? Jo cellskräck.
Och vad händer när man dör? Dom stänger in en i en ask och gräver ner den i jorden.
Dom skulle lika gärna fylla kistan med filmjölk och parkera en stadsjeep på graven.

Taxiresenär

varför åker man taxi på nätterna mellan krogar i stan? Varför står man vid zinkensdamms tunnelbanestation och vinkar in en taxi och åker till t-centralen, när man lika gärna hade kunnat ta en gratis tunnelbana till exakt samma ställe?
Svaret är: För att man är ett fittnylle när man har druckit och man förtjänar att få stryk.

jag är säker på att de allra flesta som blir misshandlade på stan på nätterna har förtjänat det. Dom kanske inte har bråkat med förövarna men jag är säker på att många av dom åker onödiga taxibilar från södermalm till city och dricker drinkar för en hundring styck. Då bör man ha lite stryk för att komma tillbaks till verkligheten igen. Det är bara nyttigt.
Om någon hade misshandlat mig inatt så hade jag inte blivit arg eller förvånad, jag hade mest sett det som en läxa och tackat gärningsmannen och tittat upp mot himlen och förklarat för gud att jag har lärt mig läxan.
"Tack gud för att du skickade någon som sparkade in fittbenet på mig, hädanefter ska jag vara lite mer kritisk när jag ska göra mina val. " skulle jag säga.

Sen skulle jag gå in på krogen men stanna tvärt när jag såg alla crazy-party-party-crazy-fjolly-crazy-partyfolk som stod och dansade och drack neonfärgade drinkar omvartannat. Jag skulle vända på klacken och springa till en buske och spy en crazy-party-crazy-fjolly-hångel-party-crazy spya.

 Sen skulle jag åka hem..KOMMUNALT! För jag har lärt mig en läxa.

Författningsdomstol

Då var det dags igen.. här sitter man dygnet innan en skitstor skoluppgift ska lämnas in och jag har inte ens skrivit en tredjedel. Imorgon bitti så måste jag vara klar med ett 4 sidor långt arbete om något jag inte än har riktig koll på vad det är och vad jag tycker om det. Och arbetet kräver att jag vet vad det är och att jag ska redovisa för vad jag tycker om det.
Författningsdomstolar, vad tycker jag om det? Hur demokratiskt är det?

Jag tror att min kursansvarige fick sitt jobb efter att ha klarat provet på en förfittningsdomstol. Sen fick han fria händer att bestämma att vecka 43 på fredag ska vi lämna in en hemtenta samt kunna redovisa för 6 seminariefrågor, och vecka 44 på fredag ska vi ha en salstenta i ett par timmar på eftermiddagen.
varför kan han inte bara ge oss en käftsmäll var när vi lämnar föreläsningssalen? Är det inte tillfredsställande nog för sadister?

Det ska påpekas att han är en duktig föreläsare med stor kompetens och att han inte förtjänar mina elakheter. Sanningen är den att jag inte kan ta hänsyn till det just nu för det hjälper inte riktigt mig när jag sitter här och svettas och gråter.

nattens löften faller platt

Hur kommer det sig att naturen kan vara så ologisk och puckat konstruerad ibland?
 Det är på kvällarna när man borde vara som tröttast efter en lång och vaken dag och man bör gå till sängs som man är som piggast på hela dygnet. Och det är på morgonen när man bör gå upp och vara som piggast efter en lång vila som man är som tröttast.
Detta är naturens sätt att säga "Hörrö Stefan, livet är inte som du vill att det ska vara eller hur?"


Jag vill få mycket uträttat på morgonen och jag planerar stort redan kvällen innan om hur långa promenader jag ska ta innan frukost och hur mycket jag ska jogga uppför hammarby-backen. Men när jag vaknar i mitt eget saliv och ligger där och överväger självmord så blir sällan någon backe bestigen.

Leve björnen

För andra gången på en kort tid har en björn lyckats spöa upp människor i Sverige. Och dessa "björnattacker"  uppmålas som tragiska i dagstidningarna och björnarna framställs som människojagande bestar. De stackars männen som blivit offer för björnens klor är det nu mycket mycket synd om och deras familj och vänner utkräver hämnd på björnen.
Själv hejar jag självklart på björnen! Och jag ska förklara varför:

Nyligen framtagna studier har pekat på att det finns ett skrämmande samband mellan att beväpnad till tänderna gå runt i skogen med en skällande hund, och att få slåss med en björn. Går man runt och för ett jävla liv i björnens rike så får man skylla sig själv.
Simmar man runt bland hajar och pirayor så ska man inte spela martyr sen när man blir biten.
Leker man med elden så är det inte synd om en när man bränner sig i nyllet.
Detta är sunt jävla förnuft.

Om en pedofil går in på dagis med några tuber vaselin och blir påkommen av dagispersonalen och får en massa stryk, är det då synd om pedofilen? Ska han bli en stackars martyr som det ska gullas med i pressen?

Om björnen hade gått in i en stad och spöat första bästa människa på gatan så är det björnens fel och han ska straffas.
Om människan går in i skogen ( dvs. björnens stad, beväpnad med gevär, kniv och crust-bomber) så är det människans fel och han får skylla sig själv.

Om en ensam obeväpnad björn lyckas att spöa 2 beväpnade män hemma hos sig själv så tycker jag att vi ska gratulera björnen. Jägarna hade intentionen att gå runt i skogen och mörda djur. Fast från ett långt avstånd så dom kan bada bastu med varandra på kvällen och tala om hur manliga dom är. Dom ville nog ligga i någon buske någonstans i 12 timmar i sträck och dricka termos-kaffe och runka i grupp och snacka skit om sina fruar, men deras mördardag i friska luften fick en enligt mig lattjo och ironisk vändning.

Det sorgliga är att nu är människor på jakt efter björnen och utkräver hämnd. Björnen kommer falla offer  för en blodtörstig mob. Det är nästan så att man själv vill köpa sig ett gevär och ligga och runka i busken mitt emot i väntan på att mörda mördarna.

Leve björnen!

Jah Lloyd talar om sanningen

I samtidens debatt angående ungdomars övervåld mot sina medmänniskor blir man lätt förvirrad och rädd. Är 16- åringar tillräckligt gamla för att ta ansvar för sitt agerande? Är det någonsin rättfärdigat att låsa in en icke myndig person i fängelse? Ska deras föräldrar stå till svars i sina söners ställe? Ska vi skylla på musiken och filmerna? Om man någonsin kan ta ställning i dessa frågor så är man med om en komplicerad moralisk brottningsmatch innan man kommer fram till ett resultat. Men de flesta håller nog med om att ungdomsvåld kan stoppas av en ansvarstagande förmyndarskara som lär barnen att skilja rätt från fel.
Som Jah Lloyd gör i det här klippet nedan. Han tar sig tid och energi att berätta sanningen för barnet på det mest ansvarsfulla sättet, och detta utan att lägga undan sin konstiga bong en enda sekund:

http://www.youtube.com/watch?v=5vuJBCT8er4 

Stefan oroad över tonårsvåldet

här sitter man i svinottan och bläddrar i svenska dagbladets hemsidas rubriker och suger på en kopp nescafé lyx.
Miljöpartiet snackar skit om vänstern..blabla...någon katolik vill ha en ny syndabekännelse....blabla..

Det som förvånar mig minst är rubriken "Reinfeldt oroad över tonårsvåldet". http://www.svd.se/dynamiskt/stockholm24/did_17249271.asp

"Åfan" tänker jag som OCKSÅ är oroad över tonårsvåldet. Jag hade inte en aning om att jag och Reinfeldt hade så mycket åsikter gemensamt. Jag trodde att jag i stort sett var ensam om att tycka att det är olyckligt att tonåringar slår ihjäl varandra och att alla andra tycker att det är roande och lustigt, men nu visar det sig att vi är minst 2 som tycker illa det fenomenet. Det är bra att man har medier som kan förmedla såna viktigheter. I en utopisk värld så tycker jag att de i väderleksrapporten ska rapporteras om att regn kommer uppifrån och att snö är kallt att stoppa innanför kalsongerna.

Vidare läser jag på DN att Alex Schulman har "bloggabstinens".... Mina farhågor från förra inlägget kommer förkroppsligas fortare än du hinner säga "media-hora".


Tidig morgon

Det är lågkonjuktur på bloggen nu. Mitt läsarantal har halverats från 2 till 1 pers. Jag borde ha lagt av i våras när jag hade som flest besökare och var på toppen av mitt bloggeri. Nu sitter jag mest som en föredetting och skriver till mig själv. Är det någon bloggtrend som jag har missat som jag borde följa med i?
Kanske jag borde skriva om vad jag har på mig för kläder och hur fashonabelt det är på stureplan?
Eller borde jag gnälla om hur lite mina föräldrar fattar?
Eller borde jag skriva kryptiska meddelanden som bara mina vänner förstår *nudge nudge*?
Eller borde jag läsa skolbok och äta ljummen gröt?.... Ja det ska jag göra!

Alex Schulman har äntligen lagt ner sin jävla blogg, men jag hoppas inte för mycket. Så fort han märker att han inte får lika mycket uppmärksamhet så kommer "Alex Schulmans NYA blogg" vara tillgänglig för oss alla. Och det är då jag hoppas att några kränkta muslimer terrorattackerar stureplan eller aftonbladet eller vart fan han nu befinner sig. Jag hoppas att han umgås med Carolina Gynning vid det tillfället.
Gode Gud, må ske din vilja, så som i himlen så ock på jorden.

Advance Patrol ska rädda Sverige

Jag läste i någon överflödig gratistidning idag, en intervju med killarna i den svensk/skånska rapgruppen Advance Patrol där dessa gossar berättade om sin nya skiva. De förklarade att de kämpade mot etablissemanget och att de stod för sina kontroversiella åsikter utan att vara rädda för deras egna hälsa och liv.
Det dom tydligen protesterar emot i någon låt är sverigedemokraterna.

AP förklarar sen att dom går emot rådande normer och vågar säga vad dom tycker, för det är inget som folk i regel gör i det här landet. Jag hoppas verkligen att AP själva blir imponerade av detta osjälviska risktagande, för det är nog ingen annan som är det. Och om det skulle visa sig att någon trodde att sverigedemokraterna var bra, men sen ändrade sig när de hörde AP´s låt, så är denna person ingen vi vill engagera politiskt ändå.

De enda som inte är emot sverigedemokraterna är sverigedemokraterna själva och dessa trettio personer är ett gäng slösinta analfabeter som pratar med lustiga dialekter och skyller all världens problem på folk som är tåligare mot sol än dom själva. Advance Patrols stora uppoffring och herosim bör likställas med mitt hjälteskap när jag äter upp den sista köttbullen på tallriken för att jag tycker att det är synd att slänga mat.
I själva verket bör jag hyllas ännu med, för jag fullbordar mitt syfte. Advance Patrol kan inte fullborda sitt syfte att krossa sverigedemokraterna. Om dessa inte är allergiska mot nödrim iochförsig.....

hits