Import/export/ logik-bort

Min spendrups premium gold som jag har här brevid mig har en rolig historia. Den tillverkades i Sverige på ett bryggeri, sen skickades den på något sätt till Tyskland. Väl framme i den tyska affären så väntade den på att bli köpt av en svensk som åkte till Tyskland för att köpa svenskt öl för att det svenska ölet är billigare i tyskland än i sverige!
Försök inte att gå igenom den logiken för då kommer en ven tids nog brista i din hjärna.

varför mobbas vi svenskar av vår egen stat? Tycker staten att vi inte betalar tillräckligt mycket skatt? Tycker dom att det prisvärda SL-kortet låter oss behålla tillräckligt med pengar för att betala ockerpriser? Tycker dom att miljön är för bra och måste smutsas ner av bilar som kör öl framochtillbaka över gränsen i blint jävla vanvett?

Jag vet hur vi alla ska göra för att glädja staten och dra in pengar i Sverige. Om vi alla skaffade en varsin bensindriven jojo så skulle stålarna rulla in. Vi skulle kunna ha jojo´s av olika märken och kvalitet. Våra jojo´s skulle också kunna avslöja vår klass och värdighet. Stekaren på stureplan skulle ha ett par flashiga dolce gabbana-jojo´s som drog mycket bensin och den ensamstående förortsmamman skulle kunna spara ihop till en jojo från HM.
Sen skulle staten håva in en massa stålar och Göran Persson skulle kunna börja snickra på ett tredje hem. Är man tillräckligt viktig så ska man ha 3 hem, minst.
Göran köpte en villa för 20 miljoner i södra sverige, ni tror säkert att det är för att han vill ha närmre till Tyskland och den billiga ölen men så är det inte.
Han behöver inte den svensk/ tysk/ svenska ölen, han är tillsammans med Anitra Steen som är systembolagets högsta kärring. Hon fixar billig bira åt honom på nolltid. Så där sitter han full på bolagsöl med sina rika polare och skrattar och höjer skatter.




Kommentarer:
Postat av: TH

Det blir maktskifte i nästa val Stefan. Vi kan andas ut snart.

2005-11-17 @ 23:00:06
Postat av: Osund

Det här var ett av dom absolut bästa inläggen på länge Stefan. ANDAS UT AV ETT MAKTSKIFTE!!?? NÄR/OM DOM BLÅ TAR MAKTEN SKA JAG HÅLLA ANDAN FRAM TILL NÄSTA MAKTSKIFTE SÅ ATT JAG SLIPPER ANDAS IN DERAS MÄNNISKOFIENTLIGA EGOISTVÄRDERINGAR. Jag påstår inte att S är perfekta heller, tvärtom, men jag betalar hellre skatt än att behöva lägga undan pengar varje månad i den händelse att jag skulle bryta benet och inte har råd med det så skiten måste självläka. Flytta till USA TH!

2005-11-17 @ 23:18:13
Postat av: nutte

Grymt bra! Det räcker så.

2005-11-17 @ 23:57:16
Postat av: Lucidor

Th: Men du får väl ändå a-kassa så du slipper jobba om det blir maktskifte?

Osund: jag skattar gärna för de gamla och sjuka men de gamla och sjuka får liggsår på sina boenden så vart fan går alla våra pengar?

2005-11-18 @ 06:42:43
Postat av: TH

Osund, varför skulle jag vilja flytta till USA när alla som har en inkomst här i Sverige redan betalar för mitt uppehälle? Är du galen.

2005-11-18 @ 16:16:13
Postat av: Jortan

Svaret på din fråga ,lucidor, SOCIALISM

2005-11-18 @ 16:29:21
Postat av: Jortan

Snälla skriv inget mer om detta ämne det gör mig så jävla förbannad. Alla borde läsa "...och världen skälvde".

2005-11-18 @ 16:32:56
Postat av: TH

För övrigt så kan ju nämnas att dom äldre inte kan bo kvar i sina hus som dom bott i 50 år eftersom taxeringsvärdet på huset stigit så kraftigt på senare tid. Är det rätt att gamla människor ska behöva flytta för att skatten är för hög?

Vi kanske borde höja skatten ytterligare så vi kan ge dom som inte har råd med sitt boende längre ett bidrag så att dom kan bo kvar?

2005-11-18 @ 17:21:40
Postat av: Lucidor

Jortan: Vilken fråga?

2005-11-18 @ 17:27:31
Postat av: Jortan

varför mobbas vi svenskar av vår egen stat? Tycker staten att vi inte betalar tillräckligt mycket skatt? Tycker dom att det prisvärda SL-kortet låter oss behålla tillräckligt med pengar för att betala ockerpriser? Tycker dom att miljön är för bra och måste smutsas ner av bilar som kör öl framochtillbaka över gränsen i blint jävla vanvett?


Förlåt frågor

2005-11-18 @ 17:38:42
Postat av: nutte

Jag vill verkligen inte ge mig in i det här, men Th och Jortan ger mig verkligen inget val.

Jag blir så jävla less på flumliberalt, mörkblått martyrskap. Du anser väl inte på riktigt att det är så jävla synd om dig att du behöver bli förbannad på en politisk ideologi som inte har praktiserats i Sverige på 30 år?
Jag tror säkert att det finns massor av saker som kan bli bättre i samhället, men så länge blockpolitiken ser ut som den gör så är knappast ett regimskifte lösningen.
Speciellt inte för er mörkblåa, läskiga lirare som går omkring och vanegnäller på saker som faktiskt funkar. Ni drar nytta av systemet men klagar ändå, jag fattar verkligen ingenting.

2005-11-18 @ 18:54:34
Postat av: nutte

Föregående skrivet med kärlek grabbar, don´t be hating on me....

2005-11-18 @ 18:56:03
Postat av: Osund

Hade inte kunnat säga det bättre själv. Word up!

2005-11-18 @ 19:51:22
Postat av: TH

Jag tror faktiskt att ett maktskifte kan föra någonting gott med sig. Alls sätt som medför att vi slipper se Persons självgoda tjocka nuna i tv titt som tätt måste ju ändå ses som en förbättring.

Mitt första inlägg var ju faktiskt lite ironiskt, det andra påvisade att vi har folk i det här landet med kunskap och vilja men som inte lockas till arbete och det tredje inlägget var fakta varvad med ytterligare ironi.

2005-11-18 @ 19:52:56
Postat av: Jortan

Till nutte: jag tror att vi alla har missat poängen. Jag tror inte ett maktskifte är var sverige behöver utan ett helt nytt tänkande. Där pengar ska tjänas och inte förtjäns per existens. Där varje människa lever för sig och sitt och får ta ansvar för det. Jag vet bättre än staten var mina pengar som de tar av mig ska användas. F.ö vill jag tacka nutte för puket det satt där det skulle.

2005-11-18 @ 21:23:10
Postat av: Osund

Jortan: du har ju en intressant teori där, personlig frihet är mycket viktigt men låter inte ditt inlägg lite "sköt dig själv och skit i andra"?

Och sen... satt nuttes kuk där den skulle??

Sådär, nu har jag sänkt nivån till den gamla vanliga på denna blogg :)

2005-11-18 @ 23:08:26
Postat av: TH

Jag funderar på att spy på en gammal myrstack.

2005-11-19 @ 12:26:20
Postat av: näst kåtast i stan

skitsamma, Nydemokrati är det enda parti som hade kunnat rädda Sverige. Det är för sent, livet är över, fitta är allt.

2005-11-23 @ 21:02:51

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits