En av många idioters tankar

Samma dag som människan utvecklade en tanke så fälldes dödsdomen för moder jord. Om det var Evas äppelknaprande eller Darwins utvecklingsteorier som ledde till det mänskliga medvetandet låter jag vara osagt men sanningen är den att mänskligheten är planeten jordens cancer.
Vi är den enda rasen som utvecklat ett intellekt så komplext och stort att det vuxit sig dumt och klumpigt.

Det är bara vi människor som är tillräckligt dumma att hugga ner skog som vi gör papper av, papper som vi skapar böcker som handlar om vikten att bevara skogen av. Endast vi är så idiotiska att vi i fjällen står och gnäller om snöbristen och den globala uppvärmningen, för att sekunden senare hoppa in i vår stora skrytbil och åka hem. 
Vi är så jävla smarta att vi gör så mobiltelefoner så små att dom kan förvaras i pungvecket. Men vi frågar oss inte varför dom görs så små. Vi vill bara ha, äga och konsumera. Vi vill ha så mycket pengar som möjligt så vi kan köpa oss fria från den stressfyllda vardagen. 

Men kan man köpa sig fri från stress? Ja kanske kan man hålla sig ajour med alla hippa prylar och tjänster i korta perioder men tids nog kommer verkligheten ifatt en i form av ålderdom, sjukdom eller död. Och då spelar det ingen roll hur stora fälgar vår bil har eller hur många pixlar vår mobilkamera har eller hur många kalorier du man bränt med din personliga tränare.
För mitt i all skit är man sängliggande och blickar ut över allt skräp man äger. Man minns nog då att det var i Tokyo man köpte sin designade brödrost men jag tror inte att man minns sist man njöt av ett friskt andetag.

Men vems fel är detta då? Är det den blonda slynan med fast stjärt på tv-shop som fick en att köpa ab-slim- pro-2007? Nej, det är hennes jobb och hon gör det för pengar.  Är det företaget som skapar ab-slim-pro-2007? Nej, dom vill ju också bara tjäna pengar. Samma sak med tv-bolaget. Är det lagens fel då? Nej, för vi lever i en demokrati som per automatik måste tillåta ab-slim-pro-2007.

Felet ligger i det mänskliga smarthetens ständiga stress att utvecka och konsumera. Utan att reflektera speciellt mycket över det så jagar vi ett mål som inte finns. I början sprang vi barfota mot målet men vår smarthet har nu tillverkat ett snabbt springande monster som vi rider på men som tyvärr har visat sig är människoätande. 
kapitalismen och konsumtionen tar livet av människan och naturen men det finns ingen som är ansvarig. Vi sitter med magsår och räkningar i nyrenoverade lägenheter och försöker överglänsa grannen för att känna värde i en värdelös verklighet .
Ett mycket fåtal människor gynnas av kapitalismens växande hjul av eld, men för de flesta av oss skapar det endast stress och känslor av otillräcklighet. 

Lycka är endast till för en utsugande elit som vi i sverige till viss del tillhör. Så visst kan vi som människor känna lycka någon gång då och då, men vi alla vet att lyckan försvinner lika fort som den kom. Olycka är en mer trofast sinnesstämning som du inte behöver anstränga dig för att ha kvar. Lycka kräver omvårdnad och uppassning och är därför inte naturligt.
Depression är det psykologiska tillstånd som står närmast naturen.
Detta måste betyda att naturen och hela vår existens är självdestruktivt och dömt att förgöra sig självt.

Kommentarer:
Postat av: Knäckebyhultshoran

Så där ja..Nu blev du intressant igen. MVG+!!

Postat av: Jortan

Ärligt talat, skärp dig nu. Det börjar gå för långt det här. Håll dig till dikter och elakheter Sterre "Bono" C.

2006-12-30 @ 14:34:11
Postat av: A-teambygg GBG

Klockrent!!!!!!

2006-12-31 @ 01:14:27
Postat av: Johanna

Människans oförmåga att se konsekvenserna av sitt handlande kommer att utplåna inte bara mänskligheten, utan även allt annat.

2006-12-31 @ 13:48:04
Postat av: TH

Fan vad gott med pizzan som jag precis åt som tillagats av hitflygande turkar.

2007-01-01 @ 21:32:32
Postat av: Aurora

Väntar med spänning på din nyårs analys, men den kommer ju aldrig. Bakis än?

2007-01-02 @ 14:47:13
Postat av: cassel

jortan, eftersom stefan åtskilliga gånger bevisat att han behärskar såväl poesin som fördomsbaserade spydigheter så är det bara bra att han bryter ny mark, skönt att th skrev en för bloggen relevant kommentar

2007-01-03 @ 20:04:27
Postat av: johan

du har rätt i det du skriver, din blogg har stort underhållningsvärde

2007-01-03 @ 20:07:08
URL: http://lystad.blogg.se
Postat av: Carina

Jävla optimist =)

2007-01-03 @ 20:11:09
URL: http://starina.blogg.se
Postat av: Mattias J

Oh Lord! Jag tror vi har en världsförbättrare på blogg.se ;D
Hoppas allt är bra och att nyår var top notch Sterre!

2007-01-03 @ 22:59:28
URL: http://mattdawg.blogg.se/
Postat av: Koziel

Jag har fan närt en kommunist vid min barm! Usch!

2007-01-05 @ 07:49:52
Postat av: Osund

Out-fucking-standing! Fan-fucking-tastic!

2007-01-08 @ 16:37:00
Postat av: Norne

Vad ska man säga.. nätets bästa bloggare är på G igen! Bra jobbaT!

2007-01-17 @ 13:31:45

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits