Abba the museum

Sverige är ett land av mindervärdeskomplex och ohälsosam ödmjukhet. Västerut ligger Norge, ett land där lyckliga människor åker skidor på vit snö ner till sitt friska vatten som innehåller goda fiskar och mysigt svart och tjock olja. Österut ligger östersjön, en förorenad, sjuk och döende sjö som nuförtiden mest används som en soptipp av dess grannar. Där finns ingen frisk fisk att hämta, och den enda oljan som finns där är den som spillts ut från något gammalt rostigt skepp någonstans. Den oljan blir ingen rik av.

Sverige ligger mitt emellan lyx och misär och drömmer en orolig dröm. En dröm som är vanlig bland varelser med mindervärdeskomplex. Drömmen handlar om att vara någon viktig och stark.
Småpojkar drömmer om att vara den stora och starka killen i skolan. Småtjejer drömmer om att vara Paris Hilton. Sverige drömmer om att få vara USA.

Den svenska popgruppen ABBA ( Anne-Frid, Björn, Benny, Agneta) ska nu få ett museum uppbyggt till sin ära. Museet ska placeras i Stockholm som ligger i Sverige.
Svensk grupp, svenskt museum, på svenskt territorium. Vad ska detta svenska museum heta då? Svar: ABBA the museum. Engelskt namn.

Logiken tycks ha försvunnit någonstans på vägen. Viktigpettrar och pojkvänspundare kan nog bemöta min protest med självklara argument som "ABBA sjöng ju på engelska!" och "De var ju ett internationellt band!" eller "Det är ju för att turisterna ska förstå vad det är!".
Dessa argument ( som jag själv har fantiserat ihop och aldrig kommer höra) är åt helvete fel att dra till med. För om man som turist förstår vad "ABBA the museum" betyder men har svårt att klura ut vad "ABBA museet" betyder så är man ändå inte smart nog att få vistas i möblerade rum som ligger utanför sitt hemland. Än mindre borde man tillåta dessa personer att flyga som passagerare i flygplan. 

Problemet är att det svenska språket inte är hippt. MTV och McDonalds har koloniserat vår verklighet och konkurrerat ut det svenska språket.
Det amerikanska språket är en grekisk bartender och vi svenskspråkiga är som svenska tjejer. Vi knullas av Stavros och känner oss speciella och utvalda. Men vi har alla smittats av klamydia.


Kommentarer:
Postat av: Tobbe

Word

2007-05-27 @ 12:15:19
Postat av: Osund

Jo men jag tror det har att göra med att det ska länkas ihop med Abba the movie och abba the musical för visst hette de väl så? Och jag tror inte abbafilmen och abbamusikalen fungerar så bra utanför Sveriges gränser... :) Förövrigt var det var trevligt uppe på Hammervillagehill.

2007-05-27 @ 14:16:12
Postat av: hillevi

hmm... positivt eller vad de nu va...=) hur går de för er med tentor och uppsatser?

2007-05-29 @ 20:55:15
Postat av: Carina

Optimist... Jag hoppas jag är tillräckligt smart för att få flyga imorgon haha

Postat av: TH

Din blogg är ett museum

2007-05-31 @ 11:17:37

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits