Leve björnen

För andra gången på en kort tid har en björn lyckats spöa upp människor i Sverige. Och dessa "björnattacker"  uppmålas som tragiska i dagstidningarna och björnarna framställs som människojagande bestar. De stackars männen som blivit offer för björnens klor är det nu mycket mycket synd om och deras familj och vänner utkräver hämnd på björnen.
Själv hejar jag självklart på björnen! Och jag ska förklara varför:

Nyligen framtagna studier har pekat på att det finns ett skrämmande samband mellan att beväpnad till tänderna gå runt i skogen med en skällande hund, och att få slåss med en björn. Går man runt och för ett jävla liv i björnens rike så får man skylla sig själv.
Simmar man runt bland hajar och pirayor så ska man inte spela martyr sen när man blir biten.
Leker man med elden så är det inte synd om en när man bränner sig i nyllet.
Detta är sunt jävla förnuft.

Om en pedofil går in på dagis med några tuber vaselin och blir påkommen av dagispersonalen och får en massa stryk, är det då synd om pedofilen? Ska han bli en stackars martyr som det ska gullas med i pressen?

Om björnen hade gått in i en stad och spöat första bästa människa på gatan så är det björnens fel och han ska straffas.
Om människan går in i skogen ( dvs. björnens stad, beväpnad med gevär, kniv och crust-bomber) så är det människans fel och han får skylla sig själv.

Om en ensam obeväpnad björn lyckas att spöa 2 beväpnade män hemma hos sig själv så tycker jag att vi ska gratulera björnen. Jägarna hade intentionen att gå runt i skogen och mörda djur. Fast från ett långt avstånd så dom kan bada bastu med varandra på kvällen och tala om hur manliga dom är. Dom ville nog ligga i någon buske någonstans i 12 timmar i sträck och dricka termos-kaffe och runka i grupp och snacka skit om sina fruar, men deras mördardag i friska luften fick en enligt mig lattjo och ironisk vändning.

Det sorgliga är att nu är människor på jakt efter björnen och utkräver hämnd. Björnen kommer falla offer  för en blodtörstig mob. Det är nästan så att man själv vill köpa sig ett gevär och ligga och runka i busken mitt emot i väntan på att mörda mördarna.

Leve björnen!

Kommentarer:
Postat av: s_norberg

Well said!!

2007-10-15 @ 09:37:14
Postat av: Moi

Så jäkla rätt.. Lyssna in Magnus Betnér 00.35 in i filmen..

Postat av: Josefine

Bra skrivet!

2007-10-15 @ 11:43:18
Postat av: Osund

Du är helt wunderbar mein freund!

2007-10-15 @ 12:47:55
Postat av: Anonym

Helt underbart!

2007-10-15 @ 16:32:38
Postat av: Grabbarna på fagerhult

Sabla nyliberal. Inget går upp mot att attackera björnar. Skogens konung; my ass!

Jag brukar göra askkoppar av gorilla-händer också, det är inte bara praktiskt, utan även kitschigt!

2007-10-16 @ 13:32:20
Postat av: Vera

*applåderar*
Mycket bra skrivet!

2007-10-16 @ 17:55:25
Postat av: Nirre

/signed

2007-10-24 @ 23:34:53
Postat av: Jägarn

Hmmm.... En obalanserad syn på jägare, som vanligt när icke-jägare gör sig besvär att skriva om detta.

Om inte människan hade rubbat den ekologiska balansen hade vi inte behövd några jägare. men jag tvivlar på att någon vill ha en björnstam som växer utan kontroll. Det kommer att bli många björnar, och vårt moderna samhälle är liksom inte riktigt byggt för björnen. Det är illa nog med förvirrade älgar i trafiken. För att inte tala om den skada björnen kommer att göra bland tamboskapen.

2007-11-23 @ 15:57:27
URL: http://www.fantastik.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits