Inne i kupén regnar det inte.

Det är i mitten av januari och det är 5 grader varmt ute. I mitten av Juli var det C.a 17 grader varmt ute vid vissa tillfällen. Skillnaden mellan midvinter och högsommar är 12 grader. Så snart kan vi ha en och samma jacka året runt. Men det kommer vi inte ha för det kanske hämmar vår längtan att köpa nytt nytt nytt.

Kom ihåg detta i juni när ni tittar på väderleksrapporten: I juni kommer alltid vindarna från norr och i december/ januari kommer vindarna alltid från söder. Detta för att garantera halvdant pissväder året runt. Säsongsnöjen som att leka i snön eller bada på stranden är förpassat till en vecka var om året. De resterande 50 veckorna spenderas inomhus med de aktiviteter som finns till hands: laga mat, runka på dass, surfa, kolla på tv, bli gravid och tro att man gör något som ingen gjort förut, peta näsan, glo i fönstret, sortera tvätt.

Varför gör man inte som TH och reser runt i världen på a-kasse pengar? Varför gör man inte som TH och tar ett överbetalt jobb i 5 månader och tar ledigt den 6:e för att åka till australien? .. antagligen för att man tyvärr lever i verkligheten där det tyvärr inte riktigt fungerar på det sättet.
Men varför gör man inte som Martin och är skeptisk till att det förekommer klimatförändringar trots att majoriteten av världens länder och klimatexperter är överrens om detta och lägger fram bevis efter bevis? Kanske för att man har hud som ständigt blir nerkyld av regn när man rör sig utomhus.
Om någon timme ska jag ta tunnelbanan till biblioteket och studera. Jag funderar på att klä mig i sommarjackan bara för att testa om det funkar.

Så tanka upp din stadsjeep och dra på kupévärmen på max och lyssna på power hit radio där carolina gynning är gäst. Sen ställer du dig i första bästa bilkö och låter motorn rulla på tomgång och förstå att just DU har faktiskt legitima anledningar att åka bil varje dag. Just DU är en viktig person.. precis som din mamma sa.
Sen rullar du ner rutan och så att dina äckligt själviska och dumma idéer trängs med den varma luften om att få komma ut till bilavgaserna som är ett bättre sällskap än vad du är. Sträck ut handen genom det öppna fönstret och konstatera att det regnar igen. Tyck att det är synd och lite konstigt och ta en mun kaffe latte ur din papperskopp från seven eleven samtidigt som du rullar fram en meter i bilkön. Kolla på tunnelbanan som smidigt åker förbi brevid vägen och tänk att det är tur att du slipper åka kommunalt för det finns ju så mycket konstiga typer nuförtiden.

Kommentarer:
Postat av: Osund

"Kom ihåg detta i juni när ni tittar på väderleksrapporten: I juni kommer alltid vindarna från norr och i december/ januari kommer vindarna alltid från söder. Detta för att garantera halvdant pissväder året runt. Säsongsnöjen som att leka i snön eller bada på stranden är förpassat till en vecka var om året. De resterande 50 veckorna spenderas inomhus med de aktiviteter som finns till hands: laga mat, runka på dass, surfa, kolla på tv, bli gravid och tro att man gör något som ingen gjort förut, peta näsan, glo i fönstret, sortera tvätt." Klockren sammanfattning av livet i detta land.

2008-01-11 @ 09:34:35
Postat av: TH

Jag anar ett viss agg mot undertecknad.

2008-01-11 @ 09:55:22
Postat av: Nirre

Men en sak som jag tycker blivit bättre i Sverige så är det kvinnorna. De gömmer sig inte längre under de kalla julmånaderna, de klär sig härligt slynigt i tights o korta kjolar o tröjor som knappt täcker halva skinkorna. Så jag vill utföra ett stort tack till er kvinnor som fungerar som solen o ger mig det dopamin som jag vanligtvis saknar så här års!

2008-01-12 @ 10:17:06
Postat av: Jortan

Den där Martin verkar ju vara ett riktigt jävla fittnylle. Säg inte att han är ateist också för 99% av jordens befolkning tror ju på gud, så då måste han existera. Jag slår vad om att han inte tror på Tomten heller. Som sagt ett riktigt nylle. Säg till honom att han kan dra åt helvete nästa gång du ser honom på gymmet d.v.s om ett halvår eller så när du orkar släpa ner din feta röfv ditt.

2008-01-13 @ 17:56:30
Postat av: Tobbe

Jag skrev det inte och jag hade inte kunnat skriva det bättre själv.

2008-01-18 @ 00:34:24
Postat av: norberg

Bravo!!

2008-01-19 @ 08:38:57
Postat av: Mattias J

Eller så är vintern 5 månader 2 meter djup snö(som 06/07). Människan har ganska lätt att glömma. Det har förekommit mindre klimat förändringar tidigare också, en istid eller två. Man kan väl kanske kanske misstänkta att ett icke underskrivet kyoto avtal var anledningen till dem också, men det skulle vara ganska naivt ;)

2008-01-19 @ 10:07:31

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits