Gud, var är du idag?

När våren kommer är det svårt att vara sur. Man längtar ut i solens bleka strålar som inte är starka nog att få de sista drivorna att smälta bort, men som är starka nog att få varenda mänsklig mungipa att peka upp istället för ned. Plötsligt så inser man att man lever i en värld av färger och att verkligheten trots allt inte alltid ser ut som en blyertschteckning från Liverpool. 
Om gud finns så förstår jag hur han tänkte när han skulle skapa de olika årstiderna. Våren kommer med ljus och pånyttfödelse i naturen, sommaren följer med ännu mer värme och året är ungt. Sen kommer hösten som en trygg ålerdom med skörd och mogenhet innan vintern fryser världen i vila och död innan det är dags för pånyttfödelse och uppvaknande igen.

Men årstiderna ser tyvärr inte åt på detta sätt i Sverige. Sommaren är de 2 veckor i Juli/Augusti som separerar vårregnet från höstregnet, hösten sträcker sig från Augusti tills slutet av Februari. Sen är det vår mellan Mars och Juli och då regnar det mest.
Gud borde fanimig uppdatera lite av sin skapelse här så att vi inte ska gå och bli förbannade. Om Gud har fullt upp på annat håll och är för divig för att rätta till de fel som kommit med tiden så borde han ju åtminstone skicka sin son. Sist han var här så gick han ju mest runt och snackade och lökade, det har man ju hört talats om. Han kanske borde komma ner och avsluta sitt arbete istället för att sitta där i evigheten och spela harpa.
För här nere i Sverige är vi förbannat lessna på det gråsunkiga vädret.

.... att man ska behöva bli förbannad en solig och fin dag som denna....

Kommentarer:
Postat av: Anonym

Va fan, är det verkligen så? Nu blev jag verkligt förbannad.

2009-03-18 @ 17:09:54
Postat av: s_

Postat av: Gurra

Att du sätter din tillförlit till gud är verkligen illavarslande. Du kan väl inte på fullaste allvar tro att planetens framtid ligger i händerna på någon pre-historisk jultomte i form av ett högre väsen?!? Om denne "gud" nu mot all förmodan existerar så är det nog ingen vitklädd, barfotalirare med hippiefrilla som kommer till undsättning utan snarare en kotlett-frisyr med armanikostym brummandes i stadsjeep. Denne kommer predika om konsumtionens lösning på alla världsliga problem då vi givetvis kan shoppa oss ur klimathotet. Nej! Ingen kvacksalvare/scharlatan i hela världen kan rädda oss ur detta. Jag tror snarare på ett 3:e världskrig när oljan sinar. Det blir en lämplig självsanering av mänskligheten då det ska strösslas "little boys" och "fat men" över jorden i kampen om de sista dropparna. Förhoppningsvis överlever någon liten organism detta och kan starta om evolutionen från scratch. Tills dess får vi nog hålla tillgodo med att pulsa runt i snöslasket 11 och en halv månader om året...

2009-03-18 @ 21:41:21
Postat av: lucidor

S_:1000 apor ska bojkottas. Allt som har med tandtrollen Schulmänn att göra ska genom undantagslös ignorering förminskas tills den dagen kommer då dessa värdelösa människor är bortglömda.



Gurra: Om man inte funnit en ersättare till oljan när den tar slut så kommer vi garanterat att se ett 3e världskrig. Och då kommer världens befolksningsexplotion att explodera bort i allehanda elaka bomber som skickas av gubbar som tänker i kortsiktiga stadsjeeps-termer. "men Jag då?" "Jag Först!" "Kom och köp!"

2009-03-19 @ 07:07:14
Postat av: nutte

Gud är nog arg..

2009-03-19 @ 11:15:18
Postat av: Jortan

Solen skiner och genast blir det snack om ett tredje världskrig. Typiskt.

2009-03-19 @ 19:06:07
Postat av: Osund

Jag håller som vanligt med Nutte.

2009-03-21 @ 16:22:04

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits